Kadedagen

Kadedagen 2023

Voorbereidingen Editie 2024

In het voorjaar van 2024 zal de Stichting Historische Schepen Arnhem de vijftiende editie van de Kadedagen organiseren met weer een mooi tweedaags programma.

Heb je vragen, stuur een bericht naar info@shsa.nl

Kadedagen 2023 met doop en vaarspektakel op de Rijn

Op 6 en 7 mei vond de veertiende editie plaats van de Arnhemse Kadedagen met een doorlopend programma en aanbod voor elk wat wils. Muziekoptredens, vaartochten en kraampjes op de kade met lekkernijen van de ambachtelijke visrokerij. Maar ook bootjes bouwen, en unieke oude motoren bekijken. Er lag een vloot van aangemeerde historische schepen en het pontje bracht je naar de Stadsblokkenwerf aan de overkant van de Rijn.

Een hoogtepunt op zaterdag was de doop van de motorzandzuiger De Meteoor, een gerestaureerd werkschip dat in 1921 is gebouwd op de voormalige ASM scheepswerf. Zondag was een spannende wedstrijddag met de eerste Arnhemse Drakar Races. In nagebouwde vikingschepen voeren de teams tegen elkaar in een spannende strijd om de snelste tijd over 330 meter.

Eerdere edities
Al vanaf 2008 organiseert de SHSA de jaarlijkse kadedagen.

Inmiddels is dit evenement uitgegroeid tot een begrip in Arnhem.

Voor jong en oud een unieke kans om historische schepen te bekijken en te genieten van de nautische sfeer aan de stadskade.

Kadedagen 2014Kadedagen 2015Kadedagen 2016