Vrijwilligers gezocht!

Contact

Berdie de Ruiter
M. ms.kabeljauw@gmail.com

Anderstaligen welkom / Non-native speakers welcome

Scheepsonderhoud, restauratie en inrichting

Vrijwilligers onderhouden het varend erfgoed van Arnhem. Heb je interesse? Neem contact met ons op. We zijn altijd op zoek naar mensen die houden van klussen aan onze historische schepen.

Werkzaamheden
Onder begeleiding zorg je ervoor dat de schepen van de stichting in goede conditie blijven. Op de werklijst staan onderhoudsklussen zoals schoonmaak, ontroesten, schilderen / conserveren, onderdelen restaureren en afwerking/inrichting.

Tijdens evenementen gids je bezoekers en vertelt hen over de geschiedenis van het schip, de erfgoedwaarde die het schip heeft voor Arnhem/ Gelderland en jouw inzet als vrijwilliger.

Teamwerk
Scheepsonderhoud is teamwerk. Onze vrijwilligers houden van klussen en handen uit de mouwen. Van het leven op en aan de rivier. Gezamenlijk houden we onze historische schepen in goede conditie. Voor inwoners van Arnhem en bezoekers tijdens evenementen.

Als je dit herkent en leuk vindt dan zul je je zeker bij ons thuisvoelen. Je hoeft niet alles te kunnen. We kunnen je veel leren. Belangrijkste is dat je graag het werk afmaakt en je inzet onderdeel maakt van een teamprestatie.

Vaardigheden en kennis
Natuurlijk is het fijn als je ervaring hebt met scheepsonderhoud en ijzerwerk. Maar dat is niet noodzakelijk. Er zijn veel soorten klussen. Sommige vragen kennis van zaken. Maar er zijn ook klussen die je na een korte instructie kunt uitvoeren.

Het schip De Meteoor moet ook afgebouwd en ingericht worden. Daar komt bijvoorbeeld ook timmerwerk aan te pas, aanleggen van elektriciteit etc. Het plan daarvoor wordt op dit moment uitgewerkt.

Praktisch
De schepen liggen aan de kade. Er is doorlopend onderhoudswerk te doen.

  • Werkdagen bespreken we in overleg, evenals de klussen die er gedaan moeten worden.
  • Afhankelijk van de omvang van de klus en het weer, kijken we wie er tijd heeft om mee te helpen.
  • Geen van onze vrijwilligers ontvangt een vergoeding.